woensdag, 27. februari 2008 - 21:06

Subsidie voor groene daken en energiescans

Groningen

Het College van burgemeester en wethouders wil met ingang van april 2008 subsidie verlenen voor groene daken en energiescans in de stad. De subsidie van in totaal € 200.000 is bedoeld voor particulieren die een groen dak willen en voor ondernemers in het MKB die het energie-verbruik van hun bedrijf willen doorlichten. Met deze subsidie wil het college mensen stimuleren hun leefomgeving groener te maken en het bedrijfsleven motiveren energie te besparen.

Het zijn deze twee thema’s ‘goede leefomgeving’ en ‘energie besparen’ die de kern vormen van duurzaamheid in Groningen.

Groene daken werken isolerend (energiebesparing in de winter, koeling in de zomer), werken bufferend bij hevige regenval, versterken de ecologische basisstructuur in de stad (aantrekken bloemen, planten, beestjes, vogels), hebben een positieve werking op de gezondheid van mensen en brengen natuur in de stad.

Bij bedrijven is veel winst te boeken op het gebied van energiebesparing en het efficiënter omgaan met energie. Verwarming in de winter en koeling in de zomer van de winkel bij de ingang, zijn enorme energieslurpers. De gemeente wil de Groninger ondernemers nadrukkelijk betrekken bij de inzet om energie te besparen en de leefbaarheid in de stad te vergroten.
Provincie:
Tag(s):