woensdag, 9. juli 2008 - 10:03

Succesvol weekendarrangement blijft onverminderd overeind

Amersfoort

Het weekendarrangement, de aanpak van geweld in Amersfoort, is in alle opzichten succesvol en wordt onverminderd voortgezet. Dat heeft de gemeente, politie en het OM besloten. Tussen juli 2007 en maart 2008 is het weekendarrangement toegepast op 38 verdachten van geweld. Het aantal meldingen en aangiften van geweld daalde.

Van de 38 verdachten zijn er 23 voor de rechter geweest en zijn er acht veroordeeld tot gevangenisstraf, een taakstraf of een geldboete. Drie verdachten kregen via een TOM-zitting (bij de officier van justitie) een taakstraf en/of boete.

Twee keer kregen verdachten direct een boete. Drie zaken zijn overgedragen aan een ander parket om samen met andere feiten te worden afgedaan.

In andere gevallen moet de rechtszaak nog volgen, of is de zaak geseponeerd. In één zaak volgde vrijspraak. In één zaak was de rechtbank kritisch op de toepassing van het weekendarrangement. Het openbaar ministerie is daarbij wel ontvankelijk verklaard, maar de verdachte kreeg een iets lagere werkstraf.

Tegelijkertijd werd de verdachte ook voor een tweede zaak veroordeeld. Daarin was het weekendarrangement wel goed toegepast.
Provincie:
Tag(s):