dinsdag, 17. juni 2008 - 20:56

Succesvolle terugkeer Jazz below the sea festival

Almere

Het gratis jazz festival dat afgelopen zaterdag 14 juni op vier podia in het Stadshart van Almere werd gehouden, is succesvol verlopen. Winkelend publiek en echte jazz liefhebbers, muzikanten en ondernemers kijken terug op een geslaagde dag die gekenmerkt werd door goede muziek, een gevarieerd programma en brede belangstelling van jong en oud.

Vanaf de eerste noot van jongeren Bigband HoeBigjeBand om 13.00 uur tot en met de laatste beat van Hans Dulfers New Band middernacht, was er een ontspannen sfeer.

De middagoptredens en de kinderworkshop op het Forum door muziekschool Blaasmere werden zeer gewaardeerd. Kinderen die nog nooit een sax of een fluit hadden bespeeld, bleken in 20 minuten te kunnen spelen met het orkest van Blaasmere, waarin ook geroutineerde jazz fluitisten van nog geen 12 jaar de show maken.

Salsa band Acicalao en de onvervalste blues band Henkie en de hufters kregen beiden in no time de bezoekers aan het dansen op de Brouwerstraat. Willem Hellbreker en het Roos en Thomas quintet op het Belfort terras zorgden voor de intieme jazz.

Op het imposante podium op Esplanade werd in grootse stijl jazz ten gehore gebracht door BigBandBalance, een spetterende Lils Mackintosh, en een opzwepende Hans Dulfer die steeds weer in staat is om zijn stijl te vernieuwen, en daarmee de Esplanade op zijn kop zette.
Reactie van één van de bezoekers: “In jaren niet zo lekker gedanst. Met dank aan papa Dulfer, en de organisatie! Blij dat het weer gewoon Jazz below the sea is.�

Het was voor het eerst dat een podium op de Esplanade gericht was naar de trappen, waardoor er een decor ontstond dat associaties oproept met het plein voor het Centre Pompidou in Parijs. Vanaf de trappen en de helling van het plein was er een mooi overzicht op orkesten en het dansende publiek. De zon liet zich onverwacht veel zien,en leverde daarmee een grote bijdrage aan festival Jazz below the sea Almere 2008.

Een beeldimpressie is te vinden op www.jazzbelowthesea.nl.
Provincie:
Tag(s):