dinsdag, 12. augustus 2008 - 18:30

Succesvolle tweede editie Dancetour Apeldoorn!

Apeldoorn

De tweede editie van Dancetour Apeldoorn was ondanks een paar korte regenbuien een succes. De megaparsol die boven het Marktplein was opgehangen deed zijn werk doordat er toch wat regen naar beneden viel. Het publiek kwam weer in grote getale naar het Marktplein en ging helemaal los op de platen van Marco V, Erick E, Cosmic Gate, Bart Claessen, Rafael Frost en contest winnaar Ovis.

Naar schatting kwamen er ongeveer 8.000 bezoekers af op het gratis toegankelijke Dancetour Apeldoorn.

Wat een lekker weer in Apeldoorn vandaag, ondanks de natte ochtend brak rond 13.00 uur de zon door boven het Marktplein. Af en toe werd deze even verdreven door een buitje, maar na half vijf is er geen druppel meer gevallen. De tweede editie van Dancetour Apeldoorn, georganiseerd door Stichting Dancetour, zorgde al vroeg voor veel drukte in het centrum van Apeldoorn. Wethouder Reitsma, die ook een kijkje kwam nemen, vond het geweldig om alle jongeren zo uit hun dak te zien gaan. Totaal hebben 8.000 mensen een kijkje genomen op Dancetour Apeldoorn.

De insteek van Stichting Dancetour is, door middel van diverse participatieprojecten, jongeren actief te betrekken bij het evenement in hun eigen stad. Vanuit het ROC Aventus hebben studenten beveiliging tijdens het evenement stage gelopen bij de security van Dancetour. De studenten gaven na het evenement aan het heel gaaf gevonden te hebben om zo een groot evenement van dichtbij mee te maken.
Provincie:
Tag(s):