woensdag, 16. januari 2008 - 20:27

Suiker Unie per direct gesloten

Groningen

Nederlands enige producent van suiker, Suiker Unie sluit per direct de suikerfabriek in Groningen. De bijna honderd personeelsleden zullen elders binnen de Cosun-groep te werk gesteld worden, in de lokatie Vierverlaten is niet genoeg werk voor alle Suiker Unie werknemers. CNV Voeding, FNV Bondgenoten en De Unie/VHP reageren geschokt. De sluiting zou volgens de Cosun-groep het directe gevolg zijn van het verlagen van het bietsuikerquotum van 18 naar 12 miljoen ton.

Harm Roeten vakbondsbestuurder van CNV Voeding: "Deze aankondiging komt als een donderslag bij heldere hemel voor het personeel en de leden van onze bonden. Zeker omdat wij juist samen met het bedrijf en de politiek de mogelijkheid onderzoeken om in Groningen bio-ethanol te produceren."

Vorig jaar nam de Suiker Unie concurrent CSM over, die op twee kilometer afstand van Groningen in Hoogkerk ook een suikerfabriek heeft staan. De vakbonden zijn bang dat de productie van bio-ethanol aan Nederland voorbijgaat als de Suiker Unie sluit.
Provincie:
Tag(s):