vrijdag, 17. oktober 2008 - 20:17

Superkarts in actie tijdens finaleraces Dutch Supercar Challenge

Assen

Verschillende regionale racetalenten racen op zaterdag 25 en zondag 26 oktober in Superkarts op het TT-circuit in Assen. Zij komen daar aan de start tijdens de Slam FM Finaleraces van de Dutch Supercar Challenge. Met snelheden tot wel 250 kilometer per uur scheren de Superkartcoureurs slechts enkele centimeters over het asfalt. Dat staat gegarandeerd garant voor veel spektakel.

De Superkarts racen in drie categorieën. In divisie 1, met tweecilinder 250cc motoren, zijn onder meer Raymond en Marcel Gorissen uit Annerveenschekanaal en Esdert Kaldijk uit Oude Pekela aan het werk te zien. In deze categorie is de strijd om het kampioenschap zeldzaam spannend. De Duitsers Peter Elkmann en Peter Kruse hebben precies evenveel punten. Zij gaan in Assen met elkaar de directe confrontatie aan met als inzet het kampioenschap. In deze categorie rijdt ook autosport-legende-bij-leven Cor Euser.

In divisie 2 - met ééncilinder 250cc motoren - gaat de Duitser Manfred Schmidt aan de leiding, direct gevolgd door Roy Panman uit Musselkanaal. Regionale coureurs die in deze categorie aan de start verschijnen, zijn Erik Groenewold uit het Groningse Vledderveen, Alfred Postema uit Zuidwending en Willy Meulman uit Finsterwolde. In de derde categorie, de Rotax Trophy, wordt de regionale eer verdedigd door Theo Benniks uit Peize.

Tijdens de wedstrijden van de Superkarts verschijnen er zestig deelnemers aan de start, waarvan het grootste deel in divisie 1. Na de rollende start racen de karts met enorme snelheden over het circuit. ,,Met bijna niks om je heen met zulke snelheden vlak over het asfalt razen, daarvoor moet je wel een beetje gek zijn’’, zegt een woordvoerder van organisatie SSO.
Provincie:
Tag(s):