zondag, 5. oktober 2008 - 17:28

Surfers in de problemen door harde wind

Ouddorp

Diverse surfers en kite-surfers zijn het afgelopen weekend in de problemen geraakt door de harde wind. De hulpdiensten moesten meerdere keren handelend optreden om de overmoedige watersporters weer op het droge te helpen.

Zaterdag rond half vier moest de KNRM met twee boten van de stations Ouddorp en Stellendam de Noordzee op om een kite-surfer uit de problemen te helpen bij de "Ooster". De man had problemen met zijn materiaal en dreef tussen de Ooster en de Brouwersdam. Met een straffe windkracht 8 en een behoorlijke golfslag werd de man aan boord gehaald en met zijn spullen afgezet bij de Brouwersdam, waar hij zijn onfortuinlijke avontuur was begonnen.

Tijdens de terugreis ontdekte de bemanning van de reddingboot nog een surfer die zijn kunnen had overschat. Bij het Springersdiep kreeg hij geen controle meer over zijn kite en was maar wat blij dat de redders hem aan boord namen en veilig aan land brachten.

Even voor zessen zijn de brandweer van Brouwershaven en de KNRM van Ouddorp-binnen de Grevelingen op gestuurd omdat er een surfer in e problemen was geraakt tussen Den Osse en de Kabbelaarsbank.
Na enige tijd kwam de melding dat deze toch nog op eigen kracht bij Port Zélande aan wal was gekomen en kon de zoekactie worden afgebroken.
Provincie:
Tag(s):