dinsdag, 1. juli 2008 - 13:21

Surveillance voor havengebied Urk

Urk

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten dat er tijdens de zomermaanden in de nachtelijke uren en in het weekend wordt gesurveillerd in het havengebied.

Doel van de surveillance is om een oogje in het zeil te houden en gasten een gastvrij verblijf op Urk te bieden.

De gemeente wil gasten in het havengebied kwaliteit, orde, netheid en veilligheid bieden. Overdag zijn de havenmeesters de gastheren en toezichthouders in het gebied. In de avond en de nachtelijke uren en in het weekend zijn de havenmeesters niet aanwezig. Om het gastheerschap naar deze uren uit te breiden is besloten surveillance te laten plaatsvinden door een beveiligingsbedrijf.

De beveiligers zijn de extra ogen en oren voor de lokale politie. Ook geeft de aanwezigheid van beveiliging een rustgevend gevoel en het draagt bij aan het kwaliteitsniveau dat de gemeente Urk gasten wil bieden. Het gaat in eerst instantie om een proef van vijf maanden.

Met betrekking tot de gemeentelijke toiletgebouwen zijn reeds maatregelen genomen. De toiletgebouwen aan het strand en aan de Oosthaven zijn voorzien van codesloten om vandalisme te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):