dinsdag, 15. januari 2008 - 23:02

Sv Deurne kan niet voor verrassing zorgen

(Elfvoetbal) sv Deurne begon met de beste bedoelingen aan het duel met Feyenoord, maar een stuntje bleef uit. De Rotterdammers freewheelden gemakkelijk naar een 0-4 overwinning en het bekeravontuur voor de amateurs zit erop.

Voor maar liefst 4000 toeschouwers op Stadion De Braak -- normaliter de thuishaven van Helmond Sport -- vertrok Deurne fanatiek uit startblokken, maar dat kon een vroege voorsprong van Feyenoord niet tegenhouden. Na negen minuten vond Lee Jonathan de Guzman al en de middenvelder kon van dichtbij raak prikken: 0-1.

Twaalf minuten later scoorde Roy Makaay de 0-2 en leek het verzet van de Brabanders definitief gebroken. Toch kreeg Ronald Joosten in de 25ste minuut een enorme kans op de aansluitingstreffer, toen hij na een foutieve pass van Theo Lucius alleen op doelman Henk Timmer mocht af gaan. De keeper redde echter bekwaam, al leek de speler van Deurne ook flink moe te zijn na de fikse sprint die hij had ingezet.

Er volgde zowaar een klein offensiefje van de 'thuisploeg', waarin Feyenoord zich vooral van een geïrriteerde kant liet zien. Kevin Hofland pakte niet alleen een domme gele kaart na doldriest doorgaan, maar beschuldigde vervolgens het slachtoffer ook nog eens van theater. Een minuutje later liet Danny Buijs zich provoceren en schold hij zijn directe tegenstander Vos uit.

In de tweede helft stelde trainer Bert van Marwijk orde op zaken en liet hij zijn ploeg voetbal in een veel hoger tempo spelen. Deurne kon het niet meer bijbenen en zag Makaay en invaller Michael Mols nog scoren: 0-4.

Feyenoord plaatst zich voor de kwartfinales van de beker en sv Deurne kan zich weer op de competitie richten, die komend weekend alweer voor de amateurs begint.