vrijdag, 17. oktober 2008 - 20:15

Swap your teacher for a robot!

Tilburg

Voor de eerste maal zal de Kinderuniversiteit Tilburg/Eindhoven een Engelstalig kindercollege geven. Dit college 'The Robot Teacher' gaat over de vraag of een computer of robot een goede leraar kan zijn en wordt gegeven door professor Marc Vermeulen. Het kindercollege vindt plaats op maandagmiddag 27 oktober in Tilburg.

Het kindercollege 'The Robot Teacher' is bedoeld voor kinderen uit groep 8 en kinderen die thuis of op school Engels spreken. De Tilburgse hoogleraar onderwijssociologie Marc Vermeulen gaat samen met de kinderen na of het een goed idee is om robots of computers in de klas te hebben. Een robot heeft zonder meer voordelen: hij wordt nooit ziek, krijgt geen salaris, werkt 's nachts door en heeft geen favoriete leerlingen. Maar kan een robot ook een goede leraar zijn? Kan hij tafels aanleren? Of helpen met lezen? En hoe lost een robot ruzies in de klas op?

In de zaal is plaats voor 160 kinderen. De toegang is gratis en het kindercollege is nog niet helemaal volgeboekt. Ouders en andere begeleiders kunnen meekijken in een aparte, naastgelegen zaal.
Het Engelstalige kindercollege is de tweede in de nieuwe reeks kindercolleges van de Kinderuniversiteit Tilburg/Eindhoven.

De andere kindercolleges in de reeks zijn getiteld: 'Klein, kleiner, ? nano!', 'Kijk in je lijf', 'Wat kost dat?!', 'Computer met gezond verstand', 'Geheime codes' en 'Huizen'.
Categorie:
Tag(s):