vrijdag, 29. februari 2008 - 20:45

Swedish Match laat vonk blijvend overslaan in Assen

Assen

Swedish Match Lighters houdt de productie van wegwerpaanstekers in Assen in stand, de werkgelegenheid voor 92 van de 107 mensen blijft in tact. "Dat is weliswaar triest voor die 15 mensen, maar de keuze van de onderneming verdient niettemin onze pluim." Zo reageert bestuurder Frans Strolenberg van CNV Metaaltechniek op het voornemen van Swedish Match Lighters om in Assen het kenniscentrum en een kleine productie-eenheid te handhaven. Vanmiddag werd het personeel op de hoogte gebracht van de toekomstplannen.

Vorige week nog namen de medewerkers van de aanstekerfabrikant deel aan de acties voor een betere cao in de bedrijfstak. "Dat is nodig, maar dat bestrijkt de hele bedrijfstak. Dit nieuws slaat puur op deze onderneming. En die wordt in hoofdlijnen voortgezet. Ik vind dat een prachtontwikkeling in vergelijking met beslissingen van andere ondernemingen om toch maar vooral de productie naar het buitenland te verplaatsen.

Swedish Match houdt weliswaar de massaproductie in Manilla, maar de speciale - vooral kleinere - orders worden blijvend hier in Assen geproduceerd. En ook het bijbehorende kenniscentrum handhaaft het bedrijf in de Drentse hoofdstad. Ik vind dat goed nieuws."
Provincie:
Tag(s):