vrijdag, 11. juli 2008 - 21:10

T-Parade valt nu al in de prijzen…

Tilburg

De T-parade is hét feest van de verbroedering in Tilburg. Tientallen nationaliteiten die Tilburg huisvest doen hier actief aan mee. Minister Vogelaar van integratie vindt dat het concept van de T-Parade op zich al een prijs verdient. Zij zal daarom op 24 augustus hoogstpersoonlijk de prijzen uitreiken voor de mooiste praalwagen en de mooiste loopgroep. Ook het college staat vierkant achter deze nieuwe kleurrijke Tilburgse
Traktatie. Onlangs is besloten dat de organisatie van de T-Parade voor de komende jaren structureel € 75.000 subsidie per jaar zal ontvangen.

Dat dit bijzondere evenement nu al weer leeft bij de Tilburgers blijkt wel uit het grote aantal inschrijvingen. Al meer dan vijftig. Goed nieuws is ook dat dit jaar voor het eerst twee Marokkaanse en drie Turkse groepen meelopen. Daarnaast zijn er optredens van Tilburgers uit alle windstreken op diverse podia, een echt wereldfeest dus!

Ook wethouder van integratie Jan Hamming kijkt al uit naar deze bijzondere feestelijke dag:"Totaal verschillende werelden komen op 24 augustus samen in de T-parade. Na een maandenlange samenwerking tussen bijvoorbeeld carnavalsverengingen en Zuid- en Midden- Amerikaanse groepen wordt op een positieve manier gewerkt aan
duurzame integratie. Het mooist zou ik het vinden als straks met het wintercarnaval deze samenwerking ook een kleurrijke opstoet oplevert! "
Provincie:
Tag(s):