zaterdag, 22. maart 2008 - 20:57

Taartgooien eindigt met mishandeling en vernielingen

Tilburg

Twee door een supermarkt gratis uitgedeelde taarten zijn vrijdagmiddag door jongeren gebruikt om naar twee Tilburgse 19-jarige vrouwen te gooien. Eén van de slachtoffers liet dat niet op zich zitten en gooide vervolgens zelf ook een (gratis) taart naar de groep. Het incident escaleerde daarop, omdat twee jongens één van de vrouwen mishandelden en de fiets van haar vriendin vernielden. De politie wist de daders, 13 en 14 jaar uit Goirle en Tilburg, aan te houden dankzij het cameratoezicht.

Het slachtoffer fietste met een vriendin over de Tuinstraat. Ze zagen ter hoogte van de Willem II straat een groepje jongens staan. Terwijl zij voorbij reden, werd vanuit de groep een taart in hun richting gegooid, die een van de vrouwen in het gezicht raakte. Ook werd er vanuit de groep gescholden, beledigd en gedreigd met geweld.

De twee vrouwen stopten en spraken de kinderen aan. Eén van de andere jongens uit de groep gooide daarop nog een taart in de richting van de fietssters, die deze konden ontwijken. Eén van de aangeefsters pakte daarop de taart, die zij zelf ter gelegenheid van de opening van de supermarkt op het Pieter Vreedeplein had gekregen, van haar bagagedrager en gooide die in het gezicht van één van hun belagers.

Een jongen uit die groep die met krukken liep, kreeg de taart tegen zich aan, werd daarop erg boos en begon vervolgens één van de vrouwen met zijn krukken te slaan, terwijl een andere knaap de fiets van de andere vrouw omver trapte en vernielde. Een getuige belde de politie die de verdachten middels het opgegeven signalement en het cameratoezicht opspoorde. De jongens zijn verhoord, hun ouders zijn in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):