zondag, 2. maart 2008 - 17:15

Tactisch sterk NEC wint van matig Feyenoord

(Elfvoetbal) NEC Nijmegen heeft zich een goede dienst bewezen door de uitwedstrijd bij Feyenoord winnend af te sluiten. De ploeg van Mario Been werd de eerste helft bij vlagen overklast, maar door een prima tactiek na de hervatting gingen de Nijmegenaren met drie punten huiswaarts.

De ploeg van Bert van Marwijk begon fel aan de wedstrijd en zette de bezoekers vroeg onder druk. Het elftal van Mario Been had het zichtbaar lastig met de strijdende Rotterdammers en konden nauwelijks van de eigen helft afkomen.

Jonathan de Guzman kreeg na een aantal mogelijkheden in de veertiende minuut de eerste, grote kans van de wedstrijd. De geboren Canadees kon vrij inkoppen na een afgemeten voorzet van Luigi Bruins, maar Gábor Babos redde uitstekend.

NEC had tot de zeventiende minuut nog geen kans gehad, maar kwam wel op voorsprong. Jeremain Lens was de zwakke Rotterdamse verdediging te snel af en gunde de bal aan Jhonny van Beukering. De spits stapte over de bal, waardoor Brett Holman makkelijk kon scoren en zijn vijftigste doelpunt in de Eredivisie mocht aantekenen.

Feyenoord raakte door het tegendoelpunt tijdelijk de controle over de wedstrijd kwijt. Zwak optreden van de Rotterdamse defensie zorgde ervoor dat de bezoekers gevaarlijk konden worden. In de 28ste minuut profiteerde Lens bijna van een fout van André Bahia, maar Henk Timmer kon de inzet van de AZ-huurling keren.

Na de kans voor de Nijmegenaren, namen de Rotterdammers de wedstrijd weer in handen. De Guzman en Tim de Cler kregen kansen, maar het was Giovanni van Bronckhorst die in de 39ste minuut uit een scrimmage pardoes de gelijkmaker scoorde.

De tweede helft had een totaal ander gezicht. Feyenoord oogde onzeker en hield de bal niet in de ploeg. Veel balverlies en een goed opgesteld NEC maakte het de Rotterdammers lastig, terwijl de bezoekers de betere kansen kregen. Vooral Lens was een ware plaag voor de matig acterende Rotterdamse defensie.

Na ruim een uur leek de stadionclub de wedstrijd weer in handen te nemen, maar grote kansen bleven uit. De ploeg van Mario Been kreeg wel die mogelijkheden. Nadat Lens en Brett Holman oog in oog met Timmer faalden, was Jonas Olsson in de 79ste minuut de gevierde man aan Nijmeegse zijde. De verdediger kwam voor Bahia en knikte een voorzet van Wisgerhof goed binnen.

De stadionclub probeerde nog een doelpunt te forceren, maar voetballend kwam de thuisploeg te kort om het de Nijmegenaren moeilijk te maken. Twee minuten in blessuretijd gooide Lens definitief de wedstrijd in het slot. De aanvaller stond buitenspel, maar werd niet teruggefloten, waardoor hij eenvoudig kon scoren en de eindstand op het bord zette.
Categorie:
Tag(s):