donderdag, 4. september 2008 - 22:18

Tafeltennisploeg DTK’70 in topduel tegen Pecos

Klazienaveen

De tafeltennisploeg van DTK’70 speelt zondag in eigen zaal het topduel in de eredivisie tegen Pecos. De Oegstgeesters beleefden een erg plezierige start van het seizoen, want in een rechtstreeks duel werd landskampioen AA Drink/FvT met 4-3 verslagen. Ook DTK’70 had een vliegende start, want het Leidse Scylla werd met 5-2 verslagen.

Pecos is een geduchte tegenstander en een concurrent voor de playoffs. De ploeg versterkte zich deze zomer met routinier Merijn de Bruin, die overkwam van Re/Max Hendrix. De Bruin heeft reeds meerdere malen voor Oranje gespeeld en is in de eredivisie één van de sterkere spelers. Voorts kan de ploeg van coach Ivo Willemsen gebruik maken van de volgende jonge spelers: Bob Franssen, Werff Thomas, Frank Rengenhart en Milan Stepanovski. DTK-speler Verwey verwacht een spannende wedstrijd: ‘Het ligt er natuurlijk aan in welke opstelling ze komen, maar ik verwacht wel de nodige tegenstand. Ben ook erg benieuwd hoe Szafranek het doet tegen zijn oude teammaat De Bruin. En ik denk dat het dubbel ook weer van enorm belang wordt. Het wordt een lastig duel voor ons.’

DTK’70 kan nog steeds geen beroep doen op de Chinees Zhou, maar de rest van de ploeg is fit. Dat betekent dat coach Jan Vlieg aanstaande zondag met Piotr Szafranek, Nathan van der Lee en Peter Verwey achter de tafel staat. Het duel in sporthal De Zon in Klazienaveen begint om 14.00 uur.
Provincie:
Tag(s):