vrijdag, 10. oktober 2008 - 10:53

Tankwagen lekt giftige en brandbare stof

Zevenbergschen Hoek

De hulpdiensten reden vrijdagmorgen met spoed uit naar de Moerdijkseweg waar een geparkeerde tankwagen zeer giftige en brandbare stof lekte. Het voertuig stond geparkeerd op het parkeerterrein parallel gelegen aan de Rijksweg A16 voor een horecagelegenheid.

Uit voorzorg ontruimde de politie en brandweer het hotel, waar op dat moment 15 gasten verbleven en werden de vrachtwagenchauffeurs gewekt die in de directe omgeving in hun voertuig lagen te slapen.

De melder, de chauffeur, een 23-jarige inwoner uit Heerenveen was wakker geworden van een knal en zag dat er vloeistof ( waaronder acrylnitril) uit het ventiel stroomde. Onder de tankwagen lag een plas van ongeveer 15 m2. De politie zette de omgeving ruim af en begeleidde de chauffeurs naar een veilig gedeelte op het parkeerterrein waar ze zich verzamelden.

Even na 06.00 uur gaf de politie, in samenspraak met de brandweer een groot deel van het parkeerterrein vrij. De chauffeurs werden geïnformeerd en konden terugkeren naar hun vrachtwagen. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het absorberen van de vloeistof. De verkeersinspectie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):