woensdag, 27. februari 2008 - 13:19

Tarzan helpt inbrekers aanhouden

Voorburg

De politie heeft dinsdagnacht twee Haagse mannen van 19 en 20 jaar aangehouden die worden verdacht van een inbraak in een supermarkt aan Prinses Mariannelaan in Voorburg. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 01.00 uur een melding over twee mannen die vuilniszakken over het dak van de supermarkt zouden slepen. Toen de eerste agenten bij de supermarkt arriveerden, kregen de verdachten hen in de gaten en vluchtten zij van het dak af.

Tijdens hun zoektocht naar de twee mannen troffen agenten in de bosjes drie vuilniszakken aan vol sigaretten, scheergel en scheermessen. De politieagenten riepen de hulp in van politiehond Tarzan en diens begeleider. Tarzan wist in een achtertuin in de buurt een van de verdachten op te sporen, waarna de man kon worden aangehouden.

Politieagenten bleven daarna zoeken naar de tweede verdachte. Uiteindelijk kon deze man in een portiek aan de Cromvlietkade in Rijswijk worden aangehouden. De politie onderzoekt of er nog meer verdachten bij de inbraak waren betrokken.
Provincie:
Tag(s):