zondag, 9. maart 2008 - 16:58

Taxatie en inkoopdag zeldzame en oude boeken

Nootdorp

Donderdag 20 maart is antiquair / taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Ouddorp uitgenodigd in de bibliotheek van Nootdorp. De bibliotheek nodigt het publiek deze dag uit vanaf 14 uur tot ca 17 uur hun oude (staten)bijbels en boeken door hem te laten taxeren op hun waarde. Alle oude boeken zoals oude geschiedenisboeken, topografie, handschriften, ansichtkaarten en prenten zijn deze dag van harte welkom. Het is voor het eerst dat de bibliotheek een dergelijke taxatiedag organiseert.

Molendijk zal met collega Durk de Jong in de bibliotheek aanwezig zijn. Beiden nemen de tijd voor de aangebrachte boeken om een zo mogelijk duidelijke taxatie te geven. Indien gewenst kunnen bezoekers hun oude boeken ter plaatse verkopen.
Vorig jaar taxeerde Molendijk onder grote belangstelling in Pijnacker.
De heer Durk De Jong uit Oudemirdum zal aanwezig zijn voor het taxeren van ansichtkaarten, oude foto’s , albums, etc.
De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande. Hij is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, (staten)bijbels, theologie en topografie.
Er zullen ook een paar voorbeelden te zien zijn van antieke boeken. Voor eventuele restauratie kan een afspraak gemaakt worden.
Voor taxatie wordt slechts 3,- euro gevraagd per persoon. De taxatie gebeurt zo veel mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.
Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.
Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Er is voldoende parkeergelegenheid en de koffie staat klaar.
Provincie:
Tag(s):