donderdag, 17. april 2008 - 22:27

Taxibus meerdere keren geramd tijdens achtervolging

Emmen

In het centrum van Emmen is woensdagavond een taxibus met zes inzittenden tijdens een achtervolging meerdere keren door een personenauto geramd. Omstreeks 22.15 uur meldde de 44 jarige taxichauffeur dat hij door een personenauto vanaf het Meerveld achtervolgd werd.

Op de Hondsrugweg werd de taxichauffeur klem gereden maar wist via de middenberm te ontkomen. Wel werd de chauffeur ‘gedwongen’ om al spookrijdend verder te rijden en wist uiteindelijk bij het politiebureau aan het Westeind te komen, gevolgd door de andere auto. Hier wisten agenten de man te overmeesteren en hebben hem aangehouden, waarna hij is ingesloten voor verhoor.

De inzittenden van de taxi kregen slachtofferhulp aangeboden en de taxichauffeur heeft aangifte gedaan van bedreiging en poging tot doodslag. De 40 jarige verdachte uit Emmen en de inzittenden van de taxi kenden elkaar en de oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Specialisten van de Verkeers Ongevallen Analyse hebben donderdagmiddag sporenonderzoek verricht op het traject tussen de start van de achtervolging aan het Meerveld en het einde van de rit aan het Westeind. Een gedeelte van deze wegen werd hiervoor afgesloten voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):