zondag, 5. oktober 2008 - 14:43

Taxichauffeur bedreigt klanten met gaspistool

Posterholt

In Posterholt is zondagochtend omstreeks 05.00 uur een 46-jarige Duitse taxichauffeur aangehouden. De man zou een aantal klanten met een gaspistool hebben bedreigd.

Om iets over half 5 in de ochtend kwam er een melding bij de meldkamer binnen dat een taxichauffeur op de Heinsbergerweg enkele klanten uit Posterholt en Sint Odiliënberg, met een pistool zou bedreigen. Toen de politie arriveerde had de taxichauffeur een van zijn klanten vast aan de arm. De man had zijn wapen, een soort gaspistool, weggestopt in zijn broekband en werkte mee toen de politie de man aanhield. Hij deed vrijwillig afstand van het wapen. De verdachte en enkele betrokkenen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.

De taxichauffeur verklaarde dat een van zijn beschonken klanten tijdens een rit herhaaldelijk voor in te taxi begon over te geven. Hierop was de chauffeur gestopt en wilde dat de jongens de kosten voor de reiniging en hierdoor mis te lopen ritten betaalden. De klanten weigerden echter hiervoor te betalen. Hierdoor ontstond een discussie waarop de jongens weg wilden lopen en de man uiteindelijk zijn wapen pakte, hiermee in de lucht schoot en een jongen bij de arm greep. De politie onderzoekt de zaak nog nader.
Provincie:
Tag(s):