donderdag, 24. januari 2008 - 11:23

Taxichauffeur en agenten bedreigd met vuurwapen, drie verdachten aangehouden

Rotterdam

Een 39-jarige Rotterdamse taxichauffeur is in de nacht van woensdag op donderdag rond half vijf op de Nieuwe Binnenweg bedreigd door drie klanten. Het drietal was lastig en werd door de chauffeur gemaand de auto te verlaten. Hierop ontstond onenigheid waarna de chauffeur met een vuurwapen werd bedreigd.

Aan de hand van een opgegeven signalement stelden gealarmeerde politieagenten een onderzoek in en arresteerden een 33-jarige Schiedammer en een 43-jarige Rotterdammer. Een derde verdachte, naar later bleek ook een 43-jarige Rotterdammer, ging er vandoor en werd korte tijd later ter hoogte van de oude ingang van het Erasmus MC aangetroffen. Toen hij de agenten zag richtte hij een vuurwapen op hen. Hierop zijn door de politieagenten waarschuwingsschoten gelost, waarna hij kon worden aangehouden. Het vuurwapen is veiliggesteld en door de Forensische Opsporing wordt een nader sporenonderzoek verricht.
Een 41-jarige Rotterdammer, die eveneens aan de hand van het opgegeven signalement werd aangehouden bleek na onderzoek op het politiebureau niets met dit incident te maken te hebben. Hij werd direct heengezonden.
De recherche van district Rotterdam-Centrum is opzoek naar een man die, nadat het drietal op de Nieuwe Binnenweg uit de taxi stapte, eveneens door de 43-jarige verdachte met het vuurwapen is bedreigd. Hij wilde de taxichauffeur te hulp komen maar werd eveneens slachtoffer. De politie verzoekt deze getuige om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):