dinsdag, 5. februari 2008 - 17:38

Taxichauffeur ramt garagebox na mishandeling

Maastricht

Een 51-jarige Maastrichtenaar is maandagavond 22:15 uur door de politie aangehouden op de Palatijnhof in Maastricht omdat hij ervan wordt verdacht een taxichauffeur bij zijn keel te hebben gepakt.

Op het moment dat dit gebeurde zat de chauffeur, een 43-jarige Maastrichtenaar, nog achter het stuur. Hij schrok zo van het voorval dat hij per ongeluk met zijn voet van de rem naar het gas schoot. Hierdoor reed het taxibusje dwars door een garagepoort waarna hij in de garagebox tot stilstand kwam. De auto die op dat moment ín de garagebox stond, was door de achtermuur heen geschoten en daar tegen een andere muur tot stilstand gekomen. De ernaast gelegen garagebox raakte ook beschadigd. In deze box stond een scooter, die door de rondvliegende brokstukken beschadigd was geraakt. De brandweer heeft geholpen de garagedeuren te verwijderen en de auto weg te halen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Ook in de nacht van zondag op maandag werd een taxichauffeur in Maastricht bedreigd tijdens zijn werk. Een 41-jarige Maastrichtenaar vernielde de ruit van de taxi na onenigheid over de ritprijs. Dit gebeurde op de Markt in Maastricht.

De Maastrichtenaar, die onder invloed van alcohol was, wilde met zijn vrouw en dochter naar huis. De ritprijs daarvoor vond hij echter te duur. Hij gooide zijn bakje met vis tegen de taxi, waarna hij de ruit aan de bestuurderszijde vernielde. Daarna probeerde hij de taxichauffeur uit de auto te trekken, waarbij hij zijn shirt vernielde. De verdacht is weer in vrijheid, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):