dinsdag, 29. januari 2008 - 7:21

Taxichauffeur rijdt door na aanrijding

Uitgeest

De politie heeft zondag 27 januari omstreeks 07.40 uur een 40-jarige taxichauffeur uit Heemskerk aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de ochtend te zijn doorgereden, nadat hij een 34-jarige plaatsgenoot had aangereden.

Laatstgenoemde reed rond 05.05 uur met zijn personenauto over de Geesterweg. Zijn auto ging echter stuk, waardoor deze snelheid minderde. De Heemskerkse taxichauffeur reed achter deze auto en ging steeds dichter en dichter op zijn voorganger te rijden.

Vlak voor de kruising met de Prinses Beatrixstraat kwam de kapotte auto tot stilstand. De 34-jarige bestuurder stapte uit en wilde de taxichauffeur aanspreken op zijn rijgedrag en om uit te leggen dat zijn auto kapot was gegaan. Op het moment dat hij uitstapte, haalde de taxichauffeur hem vermoedelijk in, waarop hij het slachtoffer aanreed.

De taxichauffeur reed vervolgens door. Het slachtoffer is met ernstig letsel aan zijn linkerarm, vervoerd naar een ziekenhuis. De taxichauffeur meldde zich enige tijd later op het politiebureau in Beverwijk. Hier is hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):