zondag, 3. februari 2008 - 23:53

Taxidief na achtervolging in Arnhem aangehouden

Arnhem

Zaterdagavond werd rond 21.25 uur een taxichauffeur onder bedreiging van zijn taxi beroofd. Dit gebeurde in de Nijmeegse wijk Meijhorst.De gestolen taxi bleek voorzien van een GPS systeem waardoor deze gevolgd kon worden.

Motoragenten werden door de politiemeldkamer voortdurend op de hoogte gehouden van de locatie van de gestolen taxi. Toen duidelijk werd dat de bestuurder richting Arnhem reed, werd de politie in de regio Gelderland-Midden in kennis gesteld. Diverse eenheden werden ingezet in een poging de verdachte aan te houden. Het resultaat van de snelle gezamenlijke actie was dat om 22.10 uur de verdachte is aangehouden.

De taxichauffeur werd na een rit in Nijmegen met bestemming de Meijhorst bedreigd door zijn 'klant'. De man wilde geld en ook de auto. De chauffeur, van 35 jaar uit de gemeente Lingewaard, moest daarop uitstappen waarna de dader er meteen vandoor ging. De 35-jarige reageerde adequaat door bij een woning vlakbij aan te bellen en daar de politie te bellen. Hij kon behalve de gegevens van de taxi ook een goed signalement van de verdachte geven.

Motoragenten zetten op aanwijzing van de politiemeldkamer de achtervolging in. Via onder meer de A15 richting knooppunt Ressen en vervolgens de A325 ging het richting Arnhem. Daar aangekomen zagen de agenten de gestolen taxi ter hoogte van de Schepen Canishof op het trottoir staan, met de verlichting nog brandend. Bij de taxi was niemand te bekennen en, in samenwerking met locale politie-eenheden, werd in de omgeving gezocht. De gestolen taxi werd intussen veilig gesteld.

Juist toen de motoragenten besloten terug te keren naar Nijmegen, zagen zij bij de Kronenburgersingel ter hoogte van de verkeerslichten een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Dit was ongeveer 500 meter van de taxi vandaan. Zij hielden hem staande en spraken de man aan. Zijn gedrag en het signalement was aanleiding om hem vervolgens aan te houden als verdachte van de beroving. Het bleek te gaan om een 37-jarige inwoner van de gemeente Albrandswaard.

De 37-jarige is naar het politiebureau in Nijmegen overgebracht waar hij wordt verhoord. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De Districtsrecherche van Nijmegen is nader onderzoek gestart. Zondag is in de Meijhorst 26e straat een buurtonderzoek gehouden om meer informatie te krijgen over de overval op de taxichauffeur. De 35-jarige man, die ongedeerd bleef, heeft aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):