dinsdag, 29. juli 2008 - 12:05

Taxiproef geslaagd: alle taxi’s door de IJtunnel

Amsterdam

Met ingang van deze week mogen alle blauwe kentekenhouders gebruik maken van de IJtunnel om van en naar het stadsdeel Amsterdam-Noord te rijden. Dit is de uitkomst van de proef die op 27 juni jl. is gestart.

Tijdens de afsluiting van de tunnel geldt een beperkte rijrichting. De IJtunnel is alleen bereikbaar vanaf het Centraal Station. Alle andere wegen die naar de IJtunnel leiden, zijn niet toegankelijk. Als blijkt dat de taxi’s zich niet aan deze rijrichting houden, dan wordt de situatie opnieuw bekeken.

Tijdens de zomerwerkzaamheden die duren tot 25 augustus is de IJtunnel alleen toegankelijk voor lijnbussen, nood- en hulpdiensten, aanvullend openbaar vervoer (Connexxion, Stadsmobiel en Makenbach) en auto's met een blauw kenteken.

De werkzaamheden aan de Prins Hendrikkade, de IJtunnel en een deel van de Nieuwe Leeuwarderweg zijn halverwege en liggen op schema. Afgelopen zondag is het verkeer omgezet naar vernieuwde rijbanen van de Prins Hendrikkade en rijdt het verkeer door de oostbuis van de IJtunnel.
Provincie:
Tag(s):