dinsdag, 29. juli 2008 - 11:33

TBS-er verdacht van bedreiging en geweld tegen vriendin en haar ouders

Enschede

Een 38-jarige man is zaterdagmiddag 26 juli 2008 in Enschede aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling van zijn vriendin en haar ouders.

De man zou ruzie hebben gehad met zijn vriendin, de inboedel van haar woning hebben vernield en haar ouders hebben mishandeld op het moment dat zij probeerden weg te komen.

Zaterdagmiddag 26 juli meldde een 45-jarige vrouw uit Enschede omstreeks 12.30 uur dat zij in haar woning werd bedreigd door haar vriend, een 38-jarige man die op weekendverlof was uit een TBS-kliniek. Toen de politie naar aanleiding van deze melding bij de bewuste woning arriveerde, trof ze de man niet meer aan. Ook nadat gemeld werd dat de man weer naar de woning zou zijn teruggekeerd, trof de politie, die actief naar de man op zoek was, de man niet aan. Bij de laatste melding bleek dat de man de inboedel van de woning had vernield.

Uit onderzoek komt naar voren dat de verdachte na de vernielingen zijn toevlucht heeft gezocht elders in een woning en daar een man onder bedreiging van geweld sterke drank afhandig heeft gemaakt.

Later op de middag, rond 16.30 uur, kreeg de politie de melding dat de 38-jarige man nu voor problemen zorgde bij de ouders van de 45-jarige vriendin, elders in Enschede. De politie heeft de man daar aangehouden en vervolgens in verzekering gesteld.

De 45-jarige vrouw en haar ouders hebben aangifte gedaan.

De precieze toedracht wordt op dit moment nader onderzocht. De verdachte wordt vandaag, dinsdag 29 juli, voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):