woensdag, 12. november 2008 - 13:19

TBS'er op vrije voeten door blunder OM

Amsterdam

Een 'menselijke fout' is er de oorzaak van dat een 22-jarige jongen met jeugd TBS vorige week is vrijgelaten. De man werd aangehouden nadat zijn maat een agent in het Erasmuspark had bedreigd met een vuurwapen en hem boeide. De jongen zat volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie nog in de proeftijd van een PIJ-maatregel (een vorm van Jeugd TBS). De verdachte is sindsdien voortvluchtig.

Beide jongens werden afgelopen week door agenten staande gehouden in het Eramsmuspark. Een van hen, de jongen met TBS, vluchtte direct. De agent die achter bleef bij de andere jongen werd plotseling door de verdachte bedreigd met een vuurwapen en geboeid met zijn eigen handboeien. Daarna vluchtte de verdachte met het dienstwapen van de agent. Het vuurwapen werd in een nabijgelegen café teruggevonden. Beide mannen werden aangehouden.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie reageerde dinsdag op vragen over de vrijlating van de jongen tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.
Volgens de minister stond een kruisje op het aanhoudingsformulier niet op de juiste plek en is de jongen daarom vrijgelaten.

De vader van de verdacht is furieus over de vrijlating van zijn zoon.
Provincie:
Tag(s):