donderdag, 20. maart 2008 - 17:25

Team 58 deelt koffie uit

Sinds de starthandeling van de campagne ‘Rij Bewust’ op woensdag 27 februari, zijn mottoborden langs de A58 geplaatst, is er een campagnewebsite online gegaan (www.team58.nl) en attendeert Team 58 weggebruikers met acties op de aanwezige gevaren. De campagne is een gezamenlijk initiatief van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland, Rijkswaterstaat Zeeland en Politie Zeeland.

Per ingang van woensdag 19 maart houdt Team 58 koffieacties langs de A58. Een promotieteam deelt koffie en flyers uit aan automobilisten en informeert hen over de aanwezige gevaren. Met de ludieke ‘koffie uitdeelactie’ wil Team 58 weggebruikers wijzen op het belang van alert rijgedrag. In maart komt Team 58 nog een aantal maal in actie. Op donderdag 20 maart, vrijdag 21 maart, dinsdag 25 maart en woensdag 26 maart deelt het team koffie uit op diverse rustplaatsen.

Meer dan de helft van de ongevallen op de A58 is éénzijdig. Ieder jaar gaat het om zo’n 115 gevallen. De auto raakt van de weg, zonder dat er een ander voertuig bij betrokken is. Eénzijdige ongevallen hebben vaak te maken met het wegvallen van de aandacht voor het rijden. De bestuurder wordt verrast en reageert hierdoor te laat of te heftig. Hij verliest de macht over het stuur, waardoor de auto tegen de geleiderail, in de berm of in een sloot belandt.

Rijkswaterstaat heeft in de loop van de tijd veel verbeterd aan de A58. Zo is het wegdek aangepast en is de belijning opgefrist. Hierdoor is de belijning ook bij slechte weersomstandigheden beter zichtbaar.

Bij Heinkenszand, Goes en Rilland zijn doorgetrokken strepen ingesteld bij op- en afritten. Hierdoor kan veiliger worden in- en uitgevoegd. Verder zijn de bermen zoveel mogelijk obstakelvrij gemaakt en zijn borden met reflectiepijlen geplaatst in gevaarlijke bochten. Toch gebeuren er ieder jaar nog gemiddeld 200 ongelukken op de A58.

De initiatiefnemers van Team 58 willen samen met de weggebruikers voor een bewust veilige A58 zorgen. Daarom worden weggebruikers geattendeerd op de aanwezige gevaren: verraderlijke zijwind, hinderlijk zonlicht en onverwachte situaties.
Provincie:
Tag(s):