zaterdag, 10. mei 2008 - 9:35

TeamAlert gaat undercover als 'cokedealer'

Erp

Stichting TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor jongeren, gaat op originele wijze en met spraakmakende middelen het drugsgebruik in het verkeer aanpakken. Dit weekend wordt de nieuwe landelijke jongerencampagne 'Pas op voor de Witte Waas' gelanceerd.

Op zaterdag 10 en zondag 11 mei 2008 wordt de nieuwe landelijke jongeren campagne tegen drank en drugs in het verkeer gelanceerd op het dancefeest Harmony of Hardcore en de Pinksterparty te Erp. De campagne heeft als boodschap 'Pas op voor de Witte Waas'. De Witte Waas symboliseert de gemoedstoestand waarin jongeren verkeren die drank en drugs op hebben.

'Cokedealer' op feesten
TeamAlert richt zich met de Witte Waas op jongeren tussen de 15 en 25 jaar, die met de auto (of als passagier) een dancefeest of festival bezoeken. Op de feesten zal TeamAlert in eerste instantie undercover gaan als 'cokedealer'. Bezoekers die toehappen, komen van de koude kermis thuis, want ze krijgen een cokepapiertje met daarop het logo van de Witte Waas.

Op grote stickers en via handspiegeltjes wordt ook gewaarschuwd voor de 'Witte Waas'. Er worden zelfs wazige foto's gemaakt van de feestgangers door een fototeam. De scherpe foto's kunnen pas van de TeamAlert website worden gedownload, als de feestgangers zijn thuisgekomen.

Ook buiten het festivalterrein manifesteert de Witte Waas zich. Geparkeerde auto's zijn onherkenbaar en bedekt door een wazig wit. Zelfs online waart een 'Witte Waas' rond in de vorm van een filmpje, dat onder andere te vinden is op de website van TeamAlert.

TeamAlert
Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor jongeren. Sinds 2000 zetten de jongeren van TeamAlert zich in om hun leeftijdsgenoten bewust te maken van verkeersveiligheid en van hun kwetsbare positie in het verkeer. Dit doet TeamAlert door het voeren van originele en humoristische campagnes.

Het doel daarbij is om het gedrag daadwerkelijk te veranderen, en zo het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Het verkeer vormt onder jongeren namelijk nog altijd doodsoorzaak nummer één.
Provincie:
Tag(s):