dinsdag, 18. november 2008 - 18:15

Televoorgeleiding van start bij politie Zeeland

Zeeland

Sinds 18 november 2008, is het voor politie Zeeland mogelijk om gebruik te maken van televoorgeleiding. Deze vorm van voorgeleiding vindt plaats via een audiovisuele manier, wat kosten- en tijdbesparend werkt.Met het openbaar ministerie zijn regionale afspraken gemaakt, wanneer televoorgeleiding gebruikt kan worden.

Door deze nieuwe manier van voorgeleiding kunnen de hulpofficier van justitie en een verdachte elkaar via een televisiescherm horen en zien. Hierdoor hoeft de hulpofficier niet veel kilometers meer te maken naar het bureau waar de verdachte zich bevindt. Hij/zij kan zich daardoor meer richten op andere werkzaamheden. Ook andere collega's profiteren van deze nieuwe wijze van voorgeleiding. De tijd dat verbalisanten moeten wachten op de komst van de hulpofficier vervalt, zodat zij eerder en meer op straat zijn om daar hun werkzaamheden uit te voeren. Iets dat ook de burgers ten goede komt.

Door een hoogwaardige beeld- en geluidsweergave kunnen zowel de verbale als de non-verbale reacties van de verdachte worden waargenomen door de hulpofficier van justitie. De hulpofficier is volledig 'master and commander' over de apparatuur, zowel op zijn/haar locatie als op de locatie waar de verdachte zich bevindt.
Provincie:
Tag(s):