zondag, 25. mei 2008 - 11:34

Ten Cate 'out', Rijkaard 'in'

(Elfvoetbal) Volgens de Engelse tabloid-zondagkranten heeft Chelsea-baas Roman Abramovich niet alleen besloten afscheid te nemen van manager Avram Grant, maar ook van diens assistenten Henk Ten Cate en Steve Clark. Aan de andere kant wordt nu in de media algemeen aangenomen, dat Frank Rijkaard de belangrijkste kandidaat is om het komende seizoen de technische leiding van Chelsea op zich te nemen.

Gisteravond reageerde Grant buitengewoon boos en aangeslagen op het besluit om hem - drie dagen na de Champions League-nederlaag in Moskou - uit zijn functie te ontheffen. Grant was zaterdagmorgen ontboden in het zes-verdiepingen hoge huis van de Russische miljardair aan Lowndes Square en kreeg in een drie uur durend gesprek te horen dat de club niet verder met hem wilde.

Volgens de News-Of-The-World had Grant nog wel 'Director of Football' bij Chelsea kunnen worden (jaarsalaris bijna € 3 miljoen), maar die functie heeft hij naast zich neergelegd. Een Israëlische vriend van Grant in de zondagkrant: "Het was geen vriendelijke bijeenkomst en Avram heeft laten weten dat hij hen niet meer vertrouwd. Hij wil niets meer met de club te maken hebben."

Behalve Grant, ten Cate (News-Of-The-World, "an spectacular failure") en Clarke lijkt het ook haast zeker dat Didier Drogba en Nicolas Anelka van Stamford Bridge zullen worden weggestuurd. Drogba, die rood kreeg in de slotfase van de verlenging, kan naar Real Madrid of AC Milan.

Grants voorganger, José Mourinho, geniet intussen van de mislukking van Grant. In een exclusief interview met de zondagkrant the Observer noemt Mourinho's Grants voetbalfilosofie "zie van een verliezer". De Portugees vertelt ook dat hij - kort na de nederlaag tegen Tottenham in de finale van de League Cup - een speciale Ferrari 612 Scaglietti van Abramovich kreeg. Van die auto zijn er slechts 60 gemaakt en de verzamelwaarde is al meer dan € 2 miljoen.

Uit de mededeling van Mourinho blijkt dat hij nog steeds nauwe banden heeft met de Russische Chelsea-eigenaar. Overigens is de kans dat hij bij Cherlsea terugkeert klein. Mourinho wil graag naar Milaan om het volgend seizoen Internazionale onder zijn hoede te nemen.
Categorie:
Tag(s):