woensdag, 17. september 2008 - 8:52

Tentoonstelling 'Groninger' in de Noorderlicht Fotogalerie

Groningen

Vanaf 17 september tot en met 2 november 2008 is de Post Middendorp fotografieopdracht 2007 'Groninger' van Stefanie Grätz te zien in de Noorderlicht Fotogalerie. De tentoonstelling is een serie over nieuwkomers en oud-inwoners in de provincie Groningen.

Stefanie Grätz (1977) studeerde van 1999- 2005 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en aan de Post-St. Joost Fotografie te Breda. Ze gebruikt fotografie om dichter bij individuen of groepen te komen. Door met de camera mensen in hun sociale omgeving te volgen probeert zij een beter inzicht te krijgen in onderlinge sociale verbanden, en dit te vertalen naar een universeel model. Voor deze opdracht heeft Grätz het begrip `nieuwkomer' als uitgangspunt genomen voor een onderzoek naar de verscheidenheid onder de nieuwkomers in de provincie Groningen in contrast met Groningse oud-bewoners.

Sinds 1990 verstrekt de provincie Groningen in samenwerking met de Groninger Archieven de tweejaarlijkse Post Middendorp Opdracht voor documentaire fotografie. Het uitgangspunt voor de opdracht is een 'visuele geschiedschrijving' vast te leggen van de provincie Groningen. Het thema van deze achtste Post Middendorp fotografieopdracht luidt: "Groningen tegen de rest van de wereld".
Provincie:
Tag(s):