woensdag, 29. oktober 2008 - 16:44

Tentoonstelling provinciehuis: Politiek in Prent

Groningen

Van woensdag 29 oktober tot en met vrijdag 28 november is de 16e aflevering van de reizende tentoonstelling Politiek in Prent 2007 te bezichtigen in het Atrium van het provinciehuis (Martinikerkhof 12).
Aan deze expositie doen 27 tekenaars mee, met ieder zes prenten.

De winnaars van de Inktspotprijs 2007 en de Junior Inktspotprijs 2007 zijn er met hun winnende spotprenten vertegenwoordigd. De tentoonstelling is gratis toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur.

Tekenaar Raymond Hendriks, tekenend onder de naam TRIK, is de winnaar van de Inktspotprijs 2007. Zijn prent gaat over de crisis in de Belgische politiek. De winnaar van de Junior Inktspotprijs 2007 is Paul Kusters. Zijn tekening Babs & Beer gaat over Holleeder. Deze prent is door jongeren gekozen.
De Inktspotprijs is de prijs voor de beste politieke spotprent die het afgelopen jaar in de landelijke of regionale pers is gepubliceerd.

Onder de overige deelnemers bevinden zich Jos Collignon, Fritz Behrendt, Joep Bertrams, Willem, Fokke en Sukke, Siegfried Woldhek, Ien van Laanen, Len Munnik en Peter van Straaten. Gasttekenaar is het duo Worstkeesscenario.

Dit jaar zijn de belangrijkste onderwerpen Verdonk en Wilders, de klimaatverandering, Irak en Afghanistan, de politiek in België, dopingaffaires rond de Tour de France en Maxima's uitspraak over de Nederlandse identiteit.
Provincie:
Tag(s):