maandag, 1. september 2008 - 10:59

Ter Apeler harmonie viert jubileum

Ter Apel

De Ter Apeler Harmonie bestaat dit jaar 55 jaar. De Harmonie viert dit jubileum met een Mega Concert. Er is een speciaal jubileumorkest samengesteld, dat bestaat uit maar liefst 107 muzikanten. Dit Mega Orkest gaat het op zaterdag 13 september laten horen in de Ter Apeler sporthal aan de Heemker Akkerstraat.

Voor het jubileumconcert wilde de Ter Apeler Harmonie een Mega Orkest samenstellen. Doelstelling was een orkest van minimaal negentig muzikanten. Daarvoor werden diverse collega-verenigingen in de regio aangeschreven. En met succes, want de muzikantenteller bleef pas steken op 107.

'Dat is natuurlijk uniek’, zegt bestuurslid Eddy Boxem van de Ter Apeler Harmonie. ,Want nog nooit eerder heeft er een orkest van 107 muzikanten in Ter Apel opgetreden.’

Alle 107 muzikanten zijn al een aantal weken druk in de weer om de te spelen muziekstukken onder de knie te krijgen. Ze repeteren zowel individueel als in orkestverband.

Op zaterdag 13 september is er van 13.30 tot 17.00 uur een gezamenlijke repetitie in de sporthal te Ter Apel. Het grote reünieconcert wordt diezelfde avond gehouden. Het Mega Orkest speelt dan een programma, dat bestaat uit een breed scala aan muziek, van blues tot lichte klassiek.

Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro, inclusief een gratis consumptie. Kinderen tot en met 12 jaar mogen er gratis in, maar moeten wel een toegangskaart hebben. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij drogisterij Van der Tuuk aan de Hoofdstraat 45 in Ter Apel.
Provincie:
Tag(s):