vrijdag, 17. oktober 2008 - 9:52

Terneuzen in actie voor wereldarmoede

Terneuzen

De gemeente Terneuzen zet zich als Millenniumgemeente in voor de Millenniumdoelen en steunt de actie op 17 oktober in het kader van de Wereldarmoededag. Zo wordt op de gemeentelijke website aandacht gevraagd voor de speciale EEN-actie, hijst de gemeente op deze dag de Millenniumvlag en worden Millenniumborden geplaatst.

Vorig jaar werd de actie op Wereldarmoededag met 43,7 miljoen deelnemers een Guinness World Record. Iedereen kan meedoen met ‘Sta Op Tegen Armoede’ via www.EEN.nl. Wie zich aanmeldt, telt mee voor het wereldrecord.Namens het Nederlands Platform Millenniumdoelen organiseert EEN op 17 oktober ook een nationale Sta Op actie in het land.
Om de actie luister bij te zetten, racen bekende EEN-supporters met lege winkelwagens, die armoede symboliseren.

Vorig jaar presenteerde Terneuzen zich als Millenniumgemeente. Zo wil de gemeente bijdragen aan de Millenniumdoelen zoals geformuleerd in de VN-Millenniumcampagne. Deze doelen waarvoor de gemeente Terneuzen zich sterk maakt zijn: ‘extreme armoede en honger uitgebannen’, ‘alle jongens en meisjes gaan naar school’ en ‘kindersterfte is sterk afgenomen’. De gemeenteraad stelt € 1,00 per inwoner per jaar beschikbaar.

Initiatieven vanuit de gemeenschap die een bijdrage leveren aan de Millenniumdoelen konden eerder dit jaar bij de gemeente worden ingediend. Zes projecten werden uitgekozen en wonnen een stimuleringsprijs. In totaal ging het om 55.000 euro. Volgend jaar vindt een nieuwe uitreiking van deze Millenniumprijzen plaats.
Provincie:
Tag(s):