maandag, 31. maart 2008 - 13:10

Terneuzen vergoedt pc aan kinderen van minima

Terneuzen

Minima in de gemeente Terneuzen kunnen binnenkort gratis een computer voor hun kinderen aanschaffen als deze in de leeftijd van 12 tot 18 jaar zijn. De gemeente heeft hiervoor een speciale regeling toegevoegd aan de bijzondere bijstandsmogelijkheden.

De gemeente ontvangt steeds vaker de vraag of er mogelijkheden zijn tot de aanschaf van computers voor gezinnen met een laag inkomen. Computers zijn meer en meer een onmisbaar onderdeel in de studie en ontwikkeling van kinderen. Voor veel gezinnen met een krappe beurs is zo’n apparaat helaas te duur om zelf aan te schaffen.De gemeente heeft daarom een regeling voor de aanschaf van pc’s gemaakt, waarmee deze doelgroep toch een computer in huis kan halen. Ze komen in aanmerking als ze binnen de inkomensnormen vallen die gelden voor bijzondere bijstand en als ze minimaal een kind in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar in huis hebben wonen.

De betreffende gezinnen kunnen via de gemeente één computer ter waarde van maximaal 455 euro bestellen. De pc mag ook door een gezin zelf aangevraagd worden, daarbij geldt dezelfde maximale vergoeding.De nieuwe regeling is onderdeel van de jaarlijkse ‘Bijzondere Bijstandsgids’ van de gemeente Terneuzen met alle regelingen voor extra kosten naast de gewone uitgaven voor levensonderhoud. Zo staan er regelingen in als zorgtoeslag of kwijtschelding van belastingen. De gids wordt verspreid onder de gezinnen die al bij de gemeente in het klantenbestand staan voor deze regelingen.

Wie een uitkering vanuit de Wet Werk en Bijstand ontvangt en minimaal een kind in de betreffende leeftijd heeft, krijgt daarbij een aanvraagformulier. Wie geen aanvraagformulier krijgt, maar toch in aanmerking denkt te komen voor de regeling, kan bij de gemeente een formulier opvragen.
Provincie:
Tag(s):