vrijdag, 30. mei 2008 - 19:53

Terras Recreatiegebied Baggelhuizen dit weekend open

Assen

Bezoekers aan Recreatiegebied Baggelhuizen kunnen in het weekend van 31 mei voor het eerst terecht op het terras van stichting De Hofstede. Het is de bedoeling dat het terras op zaterdagmiddag opengaat. In de horecavoorziening bij de zwemplas kunnen bezoekers ijs, drinken en snoep kopen.

Eind maart heeft de gemeente besloten om stichting De Hofstede de mogelijkheid te geven om een horecavoorziening aan de Baggelhuizerplas te exploiteren. Met de horeca wil de gemeente de aantrekkelijkheid van het recreatiegebied versterken. In de voorziening kunnen vier tot zes mensen die langdurig werkloos zijn aan de slag. Dit was voor de gemeente een van de belangrijkste redenen om het project aan Stichting De Hofstede te gunnen. De horecavoorziening heeft een positieve invloed op de veiligheid van het gebied.

In afwachting van een definitief paviljoen heeft Stichting De Hofstede nu voor twee jaar een tijdelijke voorziening ingericht met een terras met zo’n vijftig stoelen. Het terras is nog niet helemaal klaar, maar de voorziening kan al wel gebruikt worden. Het is de bedoeling dat de hij zeven dagen per week open is. De voorziening blijft, afhankelijk van het weer, open tot in het najaar. In de loop van juni wil Stichting De Hofstede samen met de gemeente de horecavoorziening feestelijk openen.
Provincie:
Tag(s):