vrijdag, 20. juni 2008 - 12:56

Testrit voor 'Brommers op de Rijbaan'

Almere

Maandagmiddag 23 juni a.s. gaan 4 brommerrijders een testrit rijden voor Brommers op de Rijbaan. De Almeerse bromfietsers wisselen zomer 2009 de fietspaden in voor de rijbaan. Om onlogische routes en te veel omrijden te voorkomen mogen de brommers op enkele locaties nog wel op de fietspaden rijden. Dit zijn de zogenaamde uitzonderingsroutes.

De brommerrijders gaan rijden van Haven naar Noorderplassen West en van Poort naar Buiten. Zij nemen de routes twee keer: één keer over het fietspad en één keer over de rijbaan. De brommerrijders bepalen zelf over welke wegen ze rijden. Er wordt gekeken hoe lang ze over de ritten doen, welke routes ze kiezen en hoe het gaat om samen met de auto op één weg te moeten rijden.

U bent van harte welkom de nabespreking van de testritten bij te wonen en te horen hoe de brommerrijders het hebben ervaren zich te mengen in het andere gemobiliseerde verkeer.
15.30 uur fotomoment, brommerrijders samen met wethouder Arno Visser (Stadhuis, aan de kant van de bestuursbalie, Landdrosstraat)
15.45 uur start nabespreking kamer wethouder Arno Visser (interviews en camerabeelden na afloop van het gesprek)

De politie werkt mee aan deze testrit en er is een vergunning verleend voor de testrijders. De brommerrijders dragen fel gele hesjes zodat ze goed te zien zijn voor het overige verkeer.
Provincie:
Tag(s):