zondag, 27. april 2008 - 21:13

Tevredenheid over WK Superbike

Assen

Bestuur en Directie van het TT Circuit Assen kijken samen met de Internationale organisatie FG Sport tevreden terug op de organisatie van het WK Superbike 2008. De tevredenheid is er vanwege de bezoekersaantallen, de wedstrijden, de organisatie van het evenement én iets waar geen organisator invloed op heeft; het weer.

Op racezondag passeerden ruim 36.000 toeschouwers de kassa's, zaterdag 5000 en vrijdag 2500. Daarmee is de WK Superbike 2008 beter bezocht dan de editie 2007. Naast de bezoekers die hun kaartje in de voorverkoop en aan de kassa's kochten, waren er ook vele duizenden bezoekers op het middenterrein te vinden. Zij waren te gast bij de verschillende teams, sponsors, VIP-roomhouders, de FG Sport- en TT-organisatie

Onder ideale weersomstandigheden genoot het publiek van een geweldig evenement. Natuurlijk gaat voor de meeste mensen de aandacht uit naar de twee Superbike wedstrijden, die beiden op spectaculaire wijze gewonnen werden door Troy Bayliss. In de eerste wedstrijd won de aan het eind van het seizoen stoppende Troy Bayliss met ruim 2 seconden voor Carlos Checa. De Duitse "Sturmer" Max Neukirchner zat de Spanjaard op het achterwiel. Het verschil was slechts 4 honderdste seconde.

In de tweede Superbike wedstrijd later op de middag was het opnieuw "de Aussie" die aan het langste eind trok. Nu was het verschil met de nummer twee (Haga) slechts acht honderdste seconde. De Nederlandse Wild Card rijder eindigde de eerste wedstrijd als 20ste en de tweede wedstrijd als 23e en laatste. Vos kende een ongelukkig weekend. In de training van vrijdag reed de Ossenaar z'n Ducati total loss. Foto's van deze crash zijn te vinden op www.tt-assen.com.

Tussenstand WK na Assen: Bayliss 178 (pnT, Checa 108(pnt) en Corser 89pnt)
Provincie:
Tag(s):