maandag, 25. augustus 2008 - 20:11

'The Wizard of Oz' in de Herperduin

Oss

Op vrijdag 29 augustus om 21.00 uur vindt in Herperduin de gratis openlucht vertoning plaats van de filmklassieker 'The Wizard of Oz'. De film vormt de afsluiting van het kunstproject 'Land van Oss' van kunstenaar Simon Kentgens en het fotokunstwerk van Alice Wielinga, die deze zomer te zien waren in Herperduin, in opdracht van de gemeente Oss.

De musicalfilm ‘De Tovenaar van Oz’ (The Wizard of Oz uit 1939) is een van de beroemdste en meest bekeken films van alle tijden en een technisch hoogstandje voor deze tijd door het gebruik van kleur. De film is volledig opgenomen in de studio maar heeft door het gebruik van speciale camera’s en lenzen een sprookjesachtige kleurenpracht. De filmmuziek is al even bijzonder, met onder andere het bekende liedje ‘Over the rainbow’. De film is zo nog steeds een genoegen om naar te kijken, voor jong en oud. De beroemde actrice Judy Garland speelt de hoofdrol als het meisje Doortje. In Herperduin wordt de digitaal gerestaureerde versie van de film getoond, waarin de kleuren weer als nieuw stralen.

De film gaat over het meisje Doortje, dat samen met haar hond Toto door een wervelwind wordt opgezogen en in het magische land van Oz terecht komt. Over een gouden pad loopt ze naar de stad Oz om hulp van de grote tovenaar te zoeken om terug naar huis te kunnen. Onderweg maakt ze vrienden: de vogelverschrikker die hersens zoekt; een blikken man zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen lossen ze allerlei problemen op. Ze merken dat ze dingen zoeken die ze al in zich hebben: de vogelverschrikker is niet dom, de blikken man heeft een goed hart en de leeuw is zeker moedig.
Provincie:
Tag(s):