dinsdag, 8. april 2008 - 21:13

Theehuis gesloten na inval politie

Utrecht

Dinsdagavond 8 april heeft de politie een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Croeselaan. De politie had informatie binnengekregen dat er in de horecagelegenheid verdovende middelen verhandeld werden. Tijdens de inval in het pand waren 18 mensen aanwezig. Na legitimatie konden 12 mensen het pand weer verlaten.

Eén persoon kon zich niet legitimeren en vijf personen hadden verdovende middelen bij zich. Deze zes mensen, onder wie een leidinggevende, zijn aangehouden. Onder de verdachten was één persoon illegaal in Nederland.

Bij de doorzoeking in de horecagelegenheid trof de politie geen verdachte goederen of drugs aan. Wel hadden enkele bezoekers drugs bij zich. In de woning boven de horecagelegenheid werd wel drugs gevonden, enkele tientallen kilo’s hash en een flink geldbedrag. Het geld en de hash zijn inbeslaggenomen en de huurder aangehouden.

De in totaal zeven aangehouden personen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zes verdachten zijn in verzekering gesteld en één verdachte is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De recherche onderzoekt de zaak. Op last van de burgemeester is de horecagelegenheid voor onbepaalde tijd gesloten.
Provincie:
Tag(s):