vrijdag, 4. januari 2008 - 17:24

Thomas Berge krijgt ook onderscheiding

Haaksbergen

De Haaksbergse gemeentespeld, die burgemeester en wethouders in het afgelopen jaar hebben ingesteld, werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op woensdagavond 2 januari 2008 voor het eerst uitgereikt. Zes inwoners van de Ster in Twente werden tijdens de bijeenkomst in het atrium van het gemeentehuis door burgemeester Karel Loohuis extra in het zonnetje gezet. Onder hen Chiel Ottink, beter bekend als de bekende zanger Thomas Berge.

Mevr. W.M.F. Leferink-Koppelman en de heer A.J.F. Leferink werden juist in het zonnetje gezet omdat zij zich altijd op de achtergrond voor anderen hebben ingezet als mantelzorger. Een groot deel van hun leven stond in het teken van het zorgen voor en verzorgen van anderen, waarbij ze heel weinig aan zich zelf hebben kunnen denken. Al meer dan tien jaar verricht de heer Leferink nu mantelzorg voor zijn vrouw.

De heren Ten Berge, Beld en Wielens waren jarenlang drijvende krachten achter de Jeugdvakantiespelen in Haaksbergen. De heer Ten Berge zette zich hiervoor maar liefst 33 jaar lang in als vrijwilliger. De andere twee deden dat beiden 25 jaar. Vorig jaar namen ze afscheid.

Chiel Ottink, oftewel Thomas Berge, kreeg de gemeentespeld omdat hij Haaksbergen in het afgelopen jaar meer dan eens op de kaart heeft gezet. Een buitengewone prestatie om op zo jonge leeftijd al zo’n beroemde inwoner van Haaksbergen te zijn.
Provincie:
Tag(s):