zaterdag, 12. januari 2008 - 17:05

Thriller in "De Uithof", Den Haag wint in laatste minuut

Den Haag

Een ware thriller vrijdagavond in de Haagse Uithof, waar de Amstel Tijgers een matige periode moesten proberen te doorbreken. De goed spelende Amsterdammers wisten de druk van HYS te doorstaan en leken lange tijd de wedstrijd in hun voordeel te kunnen beslissen. Twee slechte momenten en een onachtzaamheid of foutje van de lijnrechter, dat was niet helemaal duidelijk, deden de onfortuinlijke Tijgers uiteindelijk toch de das om.

De Amstel Tijgers begonnen goed aan de wedstrijd. Den Haag zette druk, maar zonder al te veel problemen voor de bezoekers. Onder leiding van de voortreffelijke nieuwe aanwinst, Vince Malts, en Leo van den Thillard kon vanuit een verzorgde verdediging enkele goede aanvallen worden opgezet. Als Hagenees Matt Korthuis op de strafbank zit weten de Amsterdammers optimaal gebruik te maken van de man-meer-situatie. Smulders schiet naast maar Mark Tanner tikt de puck achter de wederom uitstekende goalie Heinonen.

Binnen twee minuten in de tweede periode zijn het de ex-Amsterdammers Korthuis en Howard die Hecimovic vrijspelen en de gelijkmaker staat op het bord. Al snel komen de hoofdstedelingen weer op voorsprong door een goal van Smulders, op aangeven van Leo van den Thillart en David Deeves. Amsterdam komt zelfs op een 1-3 voorsprong door een werkelijk fantastische goal van Janssen, ditmaal op aangeven van de jonge Van den Heuvel en Kars.

Den Haag komt terug in de wedstrijd door een doelpunt van Mizerek op aangeven van Butochnov. Na een opstootje tussen Vince Malts en Douglas MacIver. Subr gat te hard door op Knudsen en Malts komt neemt het voor zijn goalie op. MacIver valt op zijn beurt Malts aan en de vlam slaat in de pan. MacIver en Malts moetenbeiden voor langer tijd de strafbank warm houden en HYS weet het beste van de onrust te profiteren. Jan Jaap Natte (eveneens ex-Amsterdam) scoort de gelijkmaker en alles is weer mogelijk.

De derde periode gooien beide teams er een schepje bovenop want de punten zijn "goud' waard. Beide teams krijgen volop kansen en Den Haag heeft pech als de paal een doelpunt in de weg staat. Aan de andere kant is Amsterdam dicht bij de winnende als Kars op doel schiet, maar de puck raakt nog de schaats van Heinonen. In de laatste minuut wordt een aanval van Den Haag afgeslagen en de puck heeft volgens de Amsterdammers het vak verlaten. Off-dide is hun mening maar het spel gaat door en Mizerek kan ongestoord inschieten. Coach Ron Berteling haalt voor de laatste 40 seconden de goalie van het ijs voor een extra veldspeler, maar dat mag niet meer baten. Wederom duur puntverlies voor de Amstel Tijgers, die zaterdag in eigen huis zullen moeten stunten tegen de Destil Trappers uit Tilburg om nog kans te maken op een plaats in de Play-Offs.
Categorie:
Tag(s):