zaterdag, 5. juli 2008 - 12:42

Thuiszorg Groningen heeft geen geld meer

Groningen

Vanaf 7 juli 2008 verwijst Thuiszorg Groningen alle AWBZ zorgaanvragen en toegewezen indicaties terug naar het Zorgkantoor. Thuiszorg Groningen ziet zich daartoe genoodzaakt omdat ze geen geld meer krijgt om aan de toenemende vraag naar verpleging en verzorging te voldoen. Dit meldt de thuiszorgorganistatie op haar website.

Dit betekent dat Thuiszorg Groningen de zorg van alle nieuwe AWBZ-klanten nu zelf moet gaan financieren en daarmee komt de continuiteit van de organisatie in gevaar en dus ook de zorg voor de huidige 14.000 AWBZ- klanten.
"Deze maatregel gaat ons zeer aan het hart. Want goede zorg thuis voor iedereen is en blijft altijd ons uitgangspunt. We hopen dat er op zo kort mogelijke termijn een oplossing komt'', laat Thuiszorg Groningen op haar site weten.

"De maatregel treft vooral ouderen, zo zegt Paula Bouman, woordvoerster van Thuiszorg Groningen. Maar meer informatie volgt komende maandag in een speciale persconferentie in Hattem. Verder verwijs ik u door naar de informatie in Dagblad van het Noorden".

"De AWBZ geeft mensen een wettelijk recht op verpleging en verzorging, maar het budget is te weinig om dat recht waar te maken", zegt directeur Maarten Van Rixtel van zusterorganisatie Sensire in Gelderland in een interview met Het Dablad van het Noorden. "Als er gesproken wordt over mogelijke bezuinigingen, horen wij steeds voorbeelden die niets te maken hebben met de praktijk. Het is de prijs die we moeten betalen voor de vergrijzing, maar iedereen schrikt terug voor die realiteit."
Provincie:
Tag(s):