woensdag, 10. december 2008 - 22:14

Tien aanhoudingen bij inval in Asser drugspand

Assen

Met een inval in een drugspand en de aanhouding van elf verdachten heeft de politie dinsdagmiddag een voorlopig einde gemaakt aan de overlast door drugshandel in de Talmastraat. Aan het eind van de middag ging de politie het pand binnen. In de woning zijn zes mensen aangehouden. Kort voor de inval zijn al vier mensen aangehouden die de woning binnen waren gegaan om drugs te kopen. Later is bij een tweede actie in een woning aan de Dingspelstraat een elfde verdachte aangehouden.

Van de aangehouden verdachten zitten er nog vier vast. Zij worden verdacht van de handel in harddrugs. De overige verdachten zijn verhoord wegens het bezit van harddrugs, en zijn daarna op vrije voeten gesteld. De verdachte dealers zijn, behalve de 51-jarige bewoner, een 39-jarige en een 43-jarige Assenaar en een 26-jarige Amsterdammer. Drie van de aangehouden gebruikers komen uit Assen; de anderen komen uit Leeuwarden, Amsterdam, Meppel en Beilen.

De politie kreeg de laatste tijd regelmatig meldingen van overlast die te maken hebben met de drugshandel. Uit onderzoek bleek iedere dag van een komen en gaan van bezoekers. Mensen kochten er drugs, maar in het pand werd ook volop gebruikt. Lawaaioverlast, rommel op straat, maar vooral een onveilig gevoel van buurtbewoners is voor de politie aanleiding geweest om hier een eind aan deze handel te maken.

Bij de invallen is een hoeveelheid cocaïne en heroïne in beslag genomen, geld, en een nepvuurwapen. Het vuurwapen is niet van echt te onderscheiden en het bezit is als een misdrijf strafbaar gesteld de Wet Wapens en Munitie.
Provincie:
Tag(s):