zondag, 31. augustus 2008 - 21:29

Tien finalisten ‘Op zoek naar Joseph’ bekend

Hilversum

Baer, Remko, Tommie, Adriaan, Robin, Amir, Mathijs, Freek, John en Roy. Dat zijn de tien finalisten van het AVRO-programma ‘Op zoek naar Joseph’. Daarin wordt gezocht naar de hoofdrolspeler van de musical ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’. Uiteindelijk beslist de kijker wie de rol van Joseph krijgt.

De tien potentiële Josephs hebben al het nodige achter de rug. Ze zijn gekozen uit 750 kandidaten die zich hadden aangemeld voor de open audities. Na de eerste voorrondes volgde een theaterronde. Daarin moesten de overgebleven kandidaten zich presenteren aan het panel, bestaande uit musicalster Pia Douwes, entertainer/presentator Paul de Leeuw en theaterproducent Erwin van Lambaart. Uiteindelijk gingen er 30 naar de Evita Academy. Op de Academy kregen de Josephs in spe masterclasses van onder anderen Willem Nijholt, Pia Douwes en Paul de Leeuw.

Na de Joseph Academy bleven er nog 20 kandidaten over. Zij mochten een optreden verzorgen voor de top van de Nederlandse musicalwereld, musicalicoon Willem Nijholt en het panel. Na veel wikken en wegen bleven de tien bovengenoemde Josephs over. De samenstelling van de groep is gevarieerd. De een heeft al ervaring opgedaan in het vak, de ander zit nog op school. Maar een ding is zeker: ze willen allemaal die ene hoofdrol.

De strijd gaat op zondag 7 september van start tijdens de eerste van de acht liveshows. Het programma wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Het panel adviseert de kijkers, die kunnen stemmen op hun favoriete kandidaten. De twee kandidaten met de minste stemmen moeten in de sing-off het nog eenmaal tegen elkaar opnemen. Daarna is het de beurt aan musicalicoon Willem Nijholt om één Joseph te redden. Op zondag 26 oktober vindt de finale van ‘Op zoek naar Joseph’ plaats. Willem Nijholt kan dan niemand meer redden. Het publiek bepaalt wie vanaf 12 december de hoofdrol mag spelen in de musical.
Categorie:
Tag(s):