woensdag, 23. januari 2008 - 19:56

Tien jaar celstraf en TBS voor moord tijdens internetdate

Arnhem

De rechtbank Arnhem heeft woensdag een 29-jarige vrouw veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor moord. Vast is komen te staan dat de vrouw een man op verschillende plaatsen in het lichaam heeft gestoken waarna het slachtoffer is overleden.

Het slachtoffer was ingegaan op een advertentie op internet voor een SM-spel in de woning van verdachte. De rechtbank heeft vastgesteld dat het slachtoffer gedurende het toebrengen van het letsel beperkt was in zijn bewegingsvrijheid doordat één arm achter zijn rug was vastgemaakt met een handboei.

De gedragsdeskundigen concluderen dat verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is en zou moeten worden behandeld. De rechtbank heeft de bevindingen van de gedragsdeskundigen overgenomen.

Tijdens de zitting voerde de advocaat verweer: de verklaringen van verdachte zouden niet gebruikt kunnen worden voor bewijs omdat de schriftelijke weergave onvoldoende overeenkomt met de audiovisuele opnamen.

De rechtbank heeft dit verweer verworpen. Daarnaast heeft de rechtbank het verweer verworpen dat er geen sprake zou zijn van voorbedachte raad en dat er is gestoken uit noodweer of noodweerexces.
Provincie:
Tag(s):