donderdag, 7. augustus 2008 - 13:10

Tien partijen doen mee aan Friese waterschaps-verkiezingen

Ook Partij van het Noorden en de Noord Nederlandse Duik Federatie (NNDF) doen mee aan de Friese Waterschapsverkiezingen 2008. Het stembureau van Wetterskip Fryslân heeft de lijsten van deze partijen op 6 augustus goedgekeurd. Hiermee is het aantal partijen dat meedoet aan de Friese waterschapsverkiezingen - die van 13 tot en met 25 november 2008 worden gehouden - op tien uitgekomen.

In de genoemde week in november worden in het hele land waterschapsverkiezingen gehouden om zo nieuwe waterschapsbesturen te kiezen. Begin volgend jaar krijgen alle waterschappen nieuwe besturen.

Eerder hebben al de Partij van de Arbeid, ChristenUnie, Werk aan Water, CDA, VVD, Burgerbelangen Dantumadeel (Lagere Lasten Burger), FNP en Stichting Water Natuurlijk (Water Natuurlijk) zich voor de verkiezingen in Friesland opgegeven.

Om met de verkiezingen mee te kunnen doen, konden partijen en groeperingen zich tot en met 4 augustus laten registreren. Op 16 september aanstaande dienen de geregistreerde partijen hun officiële kandidatenlijsten in.
Provincie:
Tag(s):