woensdag, 3. september 2008 - 21:01

Tiende Boekenkade meer dan boeken alleen

Hoogeveen

Voor de tiende keer wordt de Boekenkade gehouden in en bij de Tamboerpassage in Hoogeveen. Boekenkade is een van de grootste boekenmarkten in Noord-Nederland en is vrij toegankelijk. Op zaterdag 6 september 2008 van 9.00 tot 16.30 uur worden er niet alleen boeken en strips te koop aangeboden, maar ook ansichtkaarten en memorabilia kunnen van eigenaar veranderen.

Naast de markt is er ook een feestelijk randprogramma. Zo zijn er acht boekfiguren die in de Tamboerpassage flaneren. Zij lezen voor uit het boek waarin ze voorkomen. Voor kinderen is er bovendien gelegenheid om geschminkt te worden en een dagboekje te maken dat ze mogen meenemen naar huis. Als ouders en begeleiders de ronde over de markt doen, hebben de kinderen zo een eigen programma. Voor een muzikale noot zorgt het Smartlappenkoor Hoogeveen, dat op geheel eigen wijze invulling geeft aan een gezellige middag in Hoogeveen. Op deze zaterdag is er tevens een cursusmarkt in de openbare bibliotheek. Een prachtige aanleiding om ook daar een kijkje te nemen.

Nieuw dit jaar is de Zoekservice. Bij de speciale Zoekservice-kraam kunt u uw al lang gezochte boekenwens aangeven. Na afloop van de markt worden deze wensen doorgegeven aan de diverse kraamhouders, zodat zij in hun voorraadschuur of kelder kunnen kijken of zij de gewenste boeken hebben. Zij nemen dan uiteraard zo snel mogelijk contact met u op.
Provincie:
Tag(s):