woensdag, 6. augustus 2008 - 10:16

Tiener misbruikt door Lourdesganger

Apeldoorn

Een 57-jarige man uit Apeldoorn heeft onlangs een straf gekregen van 15 maanden cel waarvan waarvan 5 voorwaardelijk. Hij werd veroordeeld omdat hij een meisje seksueel heeft misbruikt tijdens een bedevaart in Lourdes. Dit was in 1987. Het meisje was toen 12-jaar oud.Ze raakte destijds goed bevriend met de Apeldoornenaar en zijn echtgenote.

Aanvankelijk was er niets aan de hand, maar naar een tijdje bewoog de man haar tot steeds verdergaande handelingen van seksuele aard.

Het meisje werd misbruikt in de periode van december 1991 tot en met juli 1993. Dit gebeurde in zijn auto, thuis en in hotelkamers tijdens reizen naar Lourdes.

Maria zou hen bij elkaar hebben gebracht, hield hij het slachtoffer voor nadat geslachtsgemeenschap had plaatsgevonden. Hij kon vervloekingen uitspreken en was zelfs op de hoogte wanneer iemand naar de hel ging.
Hij kon net als god, alles zien. Het meisje geloofde hem.

Wanneer ze in zijn optiek een zonde had begaan, werd ze gemaand om te gaan biechten.

De rechtbank is van mening dat door het leeftijdsverschil en het inspelen op de devotie van het slachtoffer een situatie was ontstaan waardoor de tiener zich niet kon verzetten tegen de seksuele handelingen.
Provincie:
Tag(s):